Infotainment

Teruja Raih 1,900 Tontonan, Tindakan Anggota Polis ‘Live’ TikTok Sewaktu Operasi Undang Perhatian Netizen

Teruja Raih 1,900 Tontonan, Tindakan Anggota Polis ‘Live’ TikTok Sewaktu Operasi Undang Perhatian Netizen
Teruja Raih 1,900 Tontonan, Tindakan Anggota Polis 'Live' TikTok Sewaktu Operasi Undang Perhatian Netizen 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Sebut mengenai anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) pasti ramai yang cukup hormat dengan kumpulan ini yang berusaha keras dalam menjaga keamanan serta membantu orang ramai dalam masalah melibatkan jenayah. Tampil profesional dalam tugas antara sikap yang diharapkan orang ramai terhadap kumpulan Sang Saka Biru ini.

Dalam pada itu, tular baru-baru ini di media sosial apabila terdapat seorang anggota polis yang membuat live di TikTok pada waktu bekerja. Lebih menghairankan, anggota polis yang didakwa netizen berpangkat Asistan Superintenden Polis (ASP) ini dilihat melakukan live sewaktu operasi yang turut disertai beberapa anggota polis yang lain.

Berdasarkan live TikTok yang dijalankan, anggota polis ini jelas teruja dengan jumlah kehadiran penonton yang menyertai live beliau sehingga berjaya meraih 1,900 tontonan.

Bukan itu sahaja, anggota polis ini turut mengambil peluang sewaktu live ketika operasi ini dalam mengiklankan akaun TikTok beliau dalam usaha meraih 100,000 followers.

Tindakan bersahaja anggota polis ini jelas membuatkan para netizen mempersoalkan sama ada anggota polis sememangnya dibenarkan untuk menjalankan live TikTok sewaktu operasi atau sebaliknya.

Tidak kurang juga yang berpendapat tindakan yang dilakukan dilihat tidak profesional. Berikut merupakan respon netizen terhadap live TikTok yang dilakukan.

Menerusi perkongsian video yang tular, para netizen turut memohon untuk pihak Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) mengambil tindakan. Diharap seperti ini tidak lagi berulang kerana mampu mencemar integriti warga PDRM.

Sebelum ini, situasi yang sama turut berlaku melibatkan seorang guru di sekolah yang turut menjalankan ‘live’ TikTok sewaktu sesi pembelajaran.

‘Live’ TikTok Ketika Sesi Pembelajaran Di Sekolah, Netizen Mahu Guru Ini Dikenakan Tindakan

Dakwa Tidak Ada ‘Agreement’ Punca PA Baharu DSV Gaji RM10,000 Tolak Untuk Bekerjasama


Teruja Raih 1,900 Tontonan, Tindakan Anggota Polis 'Live' TikTok Sewaktu Operasi Undang Perhatian Netizen 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list