Infotainment

Tiada Lagi Perkongsian Kata Laluan Di Netflix Bermula Awal Tahun 2023

Tiada Lagi Perkongsian Kata Laluan Di Netflix Bermula Awal Tahun 2023
Tiada Lagi Perkongsian Kata Laluan Di Netflix Bermula Awal Tahun 2023 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Pada saban hari, Netflix sedia menghidangkan sejumlah rancangan menarik menerusinya. Bagaimanapun, ada sebahagian daripada pengguna yang berkongsi kata laluan bersama kenalan yang menyebabkan pendapatan Netflix turut terjejas.

Artikel Berkaitan:

Oleh sebab itu, syarikat Netflix dilaporkan telah menemui cara untuk mengatasi masalah tersebut dan merancang untuk membuat perubahan bagi perkongsian kata laluan bermula awal tahun 2023 kelak.

Tiada Lagi Perkongsian Kata Laluan Di Netflix Bermula Awal Tahun 2023 2
Sumber Gambar: 9to5mac

Menurut sumber, Netflix menyatakan bahawa perkongsian kata laluan akaun antara sebab jumlah pelanggannya semakin berkurangan. Perkara ini sangat merisaukan dan Netflix tidak mahu untuk melakukan sesuatu yang drastik seperti meningkatkan harga langganan kepada pengguna lama yang masih setia.

Menurut syarikat Netflix lagi, hampir 100 juta pengguna Netflix telah menggunakan servis platform tersebut dengan menggunakan kata laluan yang dipinjam daripada keluarga dan rakan. Sudah lama mereka merancang untuk menghentikan kegiatan tersebut dan kini membuat keputusan untuk bermula di Amerika Syarikat pada awal tahun 2023.

Bermula tahun 2023, Netflix merancang untuk meminta pengguna yang berkongsi akaun dengan orang lain di luar isi rumah mereka untuk membayar caj tambahan. Syarikat itu berkata ia akan menguatkuasakan peraturannya berdasarkan alamat IP, ID peranti dan aktiviti akaun.


Tiada Lagi Perkongsian Kata Laluan Di Netflix Bermula Awal Tahun 2023 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo