Artikel Terkini

Transformasi mampu rangsang ekonomi 111,462 peserta Felcra

Transformasi mampu rangsang ekonomi 111,462 peserta Felcra 1

Transformasi mampu rangsang ekonomi 111,462 peserta Felcra 2

KUALA LUMPUR: Felcra Bhd bersedia melaksanakan pelan transformasi untuk menangani impak pandemik COVID-19 dan ketidakstabilan harga komoditi supaya dapat terus memacu ekonomi syarikat dan meningkatkan pendapatan 111,462 pesertanya di luar bandar.

Menteri Pembangunan Luar Bandar Datuk Dr Abd Latiff Ahmad dalam lawatan kerjanya ke ibu pejabat Felcra di sini pada Selasa, berkata beliau yakin peningkatan perkhidmatan yang cekap dan dinamik, sesuai untuk entiti yang unik seperti Felcra sebagai pusat keusahawanan sosial, mampu memperjuangkan tanggungjawab sosial membabitkan lebih setengah juta ahli keluarga peserta Felcra.

“Tidak dinafikan penambahbaikan yang diambil oleh pengurusan Felcra untuk menjamin kelestarian syarikat dan pesertanya, tetapi masih ada ruang yang boleh diperkasakan lagi untuk meningkatkan mutu perkhidmatan kepada pemegang taruh,” katanya dalam kenyataan.

Katanya Felcra perlu memikirkan kaedah untuk mengatasi cabaran norma baharu untuk merangsang ekonomi syarikat seterusnya membantu memberi pulangan yang lebih baik kepada peserta.

“Felcra perlu mengorak langkah pantas mengolah model perniagaan yang berdaya saing, mempunyai permintaan tinggi dan berpotensi untuk menjana hasil pendapatan serta pulangan tinggi kepada peserta.

“Pelanggan kita adalah ratusan ribu peserta dari luar bandar di seluruh negara, Felcra sebagai penggerak dan pelaksana bertanggungjawab untuk memastikan kesejahteraan mereka,” katanya.

— BERNAMATransformasi mampu rangsang ekonomi 111,462 peserta Felcra 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link