Infotainment

‘Untunglah Dapat Oppa!’ – Influencer Kahwin Lelaki Korea Jadi Perhatian, Ramai Minta Tips

‘Untunglah Dapat Oppa!’ – Influencer Kahwin Lelaki Korea Jadi Perhatian, Ramai Minta Tips
'Untunglah Dapat Oppa!' – Influencer Kahwin Lelaki Korea Jadi Perhatian, Ramai Minta Tips 1

Kini Trending

'Untunglah Dapat Oppa!' – Influencer Kahwin Lelaki Korea Jadi Perhatian, Ramai Minta Tips 2

Bagai bulan jatuh ke riba. Itulah perumpamaan yang paling sesuai untuk menggambarkan kisah seorang wanita Indonesia yang berusia 21 tahun yang berjaya menawan hati seorang jejaka Korea.

'Untunglah Dapat Oppa!' – Influencer Kahwin Lelaki Korea Jadi Perhatian, Ramai Minta Tips 4

Menerusi video yang dimuat naik oleh Na Dae Hoon di TikTok, dia bersama pasangannya Julia Prastini yang merupakan seorang influencer dan model terkenal di Indonesia telah selamat bernikah pada 1 Ogos lalu. Daehoon merupakan seorang chef, Youtuber dan model yang berasal dari Korea Selatan dan kini menetap di Indonesia.

Pemuda berusia 27 tahun ini bukan sahaja handsome, malah berbakat serta fasih bahasa Indonesia. Daehoon dikatakan telah mengambil keputusan untuk memeluk agama Islam beberapa bulan lalu dan lebih menarik lagi isterinya juga merupakan seorang mualaf.

Dahulu, ibu kepada Julia Prastini telah kahwin untuk kali kedua dan memutuskan untuk memeluk agama islam dan turut mengajak Julia serta adiknya sekali.

Meskipun pada awalnya dia menolak, namun ahkirnya Julia bersetuju untuk masuk islam kerana ia merupakan cara terbaik untuk berbaik kepada kedua ibu bapanya dan dia menjadi mualaf sejak umur sembilan tahun.

@aadaehoon@wulan.lee ??? ?? iya sama @juletrulala? Fire On Fire – From “Watership Down” – Sam Smith

'Untunglah Dapat Oppa!' – Influencer Kahwin Lelaki Korea Jadi Perhatian, Ramai Minta Tips 6 'Untunglah Dapat Oppa!' – Influencer Kahwin Lelaki Korea Jadi Perhatian, Ramai Minta Tips 8

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet mendoakan agar perkahwinan mereka kekal hingga akhir hayat. Malah ada juga di antara mereka yang berharap agar mereka dapat berkahwin dengan jejaka Korea juga.

Sumber : aadaehoon, Tribun News


'Untunglah Dapat Oppa!' – Influencer Kahwin Lelaki Korea Jadi Perhatian, Ramai Minta Tips 10

The following two tabs change content below.


'Untunglah Dapat Oppa!' – Influencer Kahwin Lelaki Korea Jadi Perhatian, Ramai Minta Tips 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo