Infotainment

[VIDEO] Dua Beradik Jual Mangga Tepi Jalan Happy Ada Orang Berhenti Nak Beli

[VIDEO] Dua Beradik Jual Mangga Tepi Jalan Happy Ada Orang Berhenti Nak Beli

[VIDEO] Dua Beradik Jual Mangga Tepi Jalan Happy Ada Orang Berhenti Nak Beli 1

Kini Trending

[VIDEO] Dua Beradik Jual Mangga Tepi Jalan Happy Ada Orang Berhenti Nak Beli 2

Ketika pandemik melanda negara kita, ramai yang hilang sumber pendapatan sekaligus terpaksa mencuba pelbagai cara untuk menampung perbelanjaan harian.

Di Tiktok, seorang lelaki berkongsi video menyayat hati dua kanak-kanak menjual buah tangga di tepi jalan bagi membantu ibu mereka.

[VIDEO] Dua Beradik Jual Mangga Tepi Jalan Happy Ada Orang Berhenti Nak Beli 4

Menerusi video yang telah dikongsikan oleh Khaeirul Anuar di akaun TikToknya, lelaki itu bertindak berpatah balik serta memberhentikan keretanya di tepi jalan gara-gara melihat kanak-kanak melambai-lambai ketika sedang menjual mangg. Mereka dilihat begitu terjua saat mendapat pelanggan.

Ketika kereta milik Khaeirul itu berhenti di tepi jalan, kanak-kanak berkenaan terus pergi ke keretanya untuk menanyakan jika dia hendak membeli buah mangga atau tidak. Rupanya kanak-kanak berkenaan merupakan adik-beradik.

Apabila ditanya kenapa menjual buah mangga di tepi jalan, dua beradik itu memberitahu ingin membantu meringankan beban ibunya.

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Insyaallah sama-sama kita membantu mengikut kemampuan. Insyaallah kita bantu orang. Allah permudahkan urusan kita.

[VIDEO] Dua Beradik Jual Mangga Tepi Jalan Happy Ada Orang Berhenti Nak Beli 6

Setelah Khaeirul membeli beberapa biji buah mangga daripada mereka, dia sempat menghulurkan duit raya kepada dua beradik berkenaan dan wajah mereka seperti tidak percaya mendapat duit raya sebelum mengukirkan senyuman tanda gembira.

Bagi meringankan beban keluarga itu, lelaki ini telah membeli sedikit barangan dapur untuk disumbangkan.

@abecoachBerat mata memandang..berat lagi bahu memikul.. Insyaallah sama 2 kita membantu mengikut kemampuan.##allahsayang? Atouna El-Toufoule – Ammar Fathani
@abecoachInsyaallah kita bantu orang..Allah permudahkan urusan kita..##allahsayang ##anakkecil ##anaksoleh ##anaksolehah? Di Pondok Kecil – Nadamurni
@abecoachTolong-menolonglah kamu dalam kebajikan dan takwa dan jangan tolong menolong dalam berbuat dosa(Al-Maidah:2)##allahsayang @farhanimahirah? original sound – Anis TyfCrew ?? – Anis Hazwin TyfCrew ??

Sumber : abecoach


[VIDEO] Dua Beradik Jual Mangga Tepi Jalan Happy Ada Orang Berhenti Nak Beli 8

The following two tabs change content below.[VIDEO] Dua Beradik Jual Mangga Tepi Jalan Happy Ada Orang Berhenti Nak Beli 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo