Infotainment

[VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’

[VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’
[VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’ 1

[VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’ 2

Tak dinafikan, seakan menjadi satu trend dalam kalangan remaja zaman kini apabila mereka dilihat berlumba mencuba makanan pedas kemudian memuat naik ke laman sosial masing-masing. Malah, ada yang terlalu obses menyahut cabaran makan makanan pedas sehingga memudaratkan kesihatan sendiri.

Baru-baru ini, seorang gadis ada memuat naik satu video di TikTok berkongsi pengalaman ‘hitamnya’ sebagai seorang penggemar makanan pedas.

Gadis ‘hantu’ makan pedas

[VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’ 3

Berdasarkan video pendek yang dikongsikan, gadis ini menunjukkan beberapa jenis mee segera berperisa pedas yang menjadi kegemarannya selama ini termasuklah makanan viral iaitu spicy ramen. Buat sesiapa yang pernah merasai kesemua makanan ini, sudah pasti anda semua tahu tahap kepedasannya. Bercerita dengan lebih lanjut, gadis ini memaklumkan ibunya sudah berkali-kali menasihatinya supaya kurangkan pengambilan makanan pedas namun dia tidak mengendahkan nasihat tersebut.

Siapa sangka, pada suatu hari gadis ini mengalami pedih perut. Pada awalnya dia menyangka itu adalah sakit perut biasa tapi sebaliknya yang berlaku setelah dia berjumpa dengan doktor. Hasil pemeriksaan mendapati gadis ini disahkan menghidap kanser ovari dan penyakit cyst. Gadis ini mengakui itu adalah satu ujian dan dugaan besar yang harus dilaluinya.

Video

Pengajaran buat semua

[VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’ 4[VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’ 5 [VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’ 6 [VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’ 7

Video yang dikongsikan itu telah mendapat hampir 280,000 tontonan dan menerima pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-rata daripada mereka mengakui ‘bimbang’ dengan nasib dan tahap kesihatan penggemar makanan pedas. Namun ada segelintir netizen berpendapat bahawa penyakit yang dihidap gadis itu bukanlah disebabkan pengambilan makanan pedas semata-mata tetapi kemungkinan juga disebabkan pengambilan makanan segera dan beberapa faktor lain.

Sumber: Mrshya

[VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’ 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list