Infotainment

[VIDEO] Nak Keluar Tak Boleh, Sembang Dari Balkoni Rumah Jela Dik..

[VIDEO] Nak Keluar Tak Boleh, Sembang Dari Balkoni Rumah Jela Dik..

[VIDEO] Nak Keluar Tak Boleh, Sembang Dari Balkoni Rumah Jela Dik.. 1

Video Popular

[VIDEO] Nak Keluar Tak Boleh, Sembang Dari Balkoni Rumah Jela Dik.. 2

‘Bosannya! Tak tahu nak buat apa. Nak jumpa kawan tak boleh, nak main di luar pun tak boleh. Asyik duduk di rumah je.’ Berikut merupakan luahan hati kanak-kanak yang terpaksa duduk di rumah ketika negara sedang melaksanakan tempoh ‘lockdown’.

Seperti perkongsian seorang wanita di Twitter, anak perempuannya hanya berkawan dan berkomunikasi dengan jiran di hadapan rumah sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini dilaksanakan. Lebih menyedihkan, mereka hanya berkomunkasi melalui balkoni rumah sahaja.

Menurut wanita yang hanya mahu dikenali sebagai “suri rumah”, anaknya iaitu Hana dan Lisa akan bersembang dengan anak jirannya melalui balkoni. Menerusi video yang dirakam, kedua-dua anak kecil itu sedang rancak berbual mengenai watak Elsa dalam filem Frozen. Lebih tersentuh, masing-masing menunjukkan ‘crown’ yang dipakai di kepala. Bukan itu sahaja, mereka turut mempunyai patung totora yang sama.

Meskipun bersembang dalam keadaan yang jauh, Hana sempat menasihati rakannya itu supaya berhati-hati ketika berada di bahagian tingkap. Tambah “suri rumah” tersebut, anaknya akan mula bersembang pada waktu pagi. Sebagai ibu, dia berasa sedih dan terhibur melihat nasib dan gelagat kedua-dua anak kecil itu.

[VIDEO] Nak Keluar Tak Boleh, Sembang Dari Balkoni Rumah Jela Dik.. 4

[VIDEO] Nak Keluar Tak Boleh, Sembang Dari Balkoni Rumah Jela Dik.. 6

[VIDEO] Nak Keluar Tak Boleh, Sembang Dari Balkoni Rumah Jela Dik.. 8

Rata-rata netizen tersentuh melihat gelagat kanak-kanak tersebut dan mendoakan agar wabak yang melanda dunia ini segera berakhir. Jelas netizen, semua lapisan masyarakat tidak mengira umur, agama mahupun bangsa terkesan dengan pandemik ini.

Sumber: Suri Rumah


[VIDEO] Nak Keluar Tak Boleh, Sembang Dari Balkoni Rumah Jela Dik.. 10

The following two tabs change content below.

I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.[VIDEO] Nak Keluar Tak Boleh, Sembang Dari Balkoni Rumah Jela Dik.. 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo