Infotainment

[VIDEO] Suami Menangis Isteri Masak Gulai Ayam Sama Macam Masakan Mak Di Kampung

[VIDEO] Suami Menangis Isteri Masak Gulai Ayam Sama Macam Masakan Mak Di Kampung 1

[VIDEO] Suami Menangis Isteri Masak Gulai Ayam Sama Macam Masakan Mak Di Kampung 2

Kini Trending

[VIDEO] Suami Menangis Isteri Masak Gulai Ayam Sama Macam Masakan Mak Di Kampung 3

Kerinduan seorang anak perantau pada keluarga yang jauh di mata tidak dapat dinafikan. Hal ini kerana, kelonggaran untuk merentas negeri telah ditarik balik demi mencegah penularan wabak COVID-19.

[VIDEO] Suami Menangis Isteri Masak Gulai Ayam Sama Macam Masakan Mak Di Kampung 5

 

Menerusi video yang tular di media sosial dikongsikan oleh Bumohsurprise di akaun TikToknya, seorang wanita cuba memasak gulai ayam Terengganu mengikut resepi yang diberi oleh mak mentuanya untuk hidangan berbuka puasa.

Selepas merasa hidangan tersebut, suaminya tidak dapat menahan air mata kerana terlalu rindu masakan ibunya yang lama tidak berjumpa akibat PKP.

Tak sangka masa berbuka dia menangis. Sejak PKP Januari tu kami tak balik Terengganu. Bila hantar dekat mak mentua aku video ni, dengan mak mentua aku pun menangis.

@bumohsurpriseKisah sedih ramadhan ke 2 ? ##rindumak ##anakrantau ##fypppppp? Original sound owner rmdnramli – Keyla Azwan

[VIDEO] Suami Menangis Isteri Masak Gulai Ayam Sama Macam Masakan Mak Di Kampung 7 [VIDEO] Suami Menangis Isteri Masak Gulai Ayam Sama Macam Masakan Mak Di Kampung 9 [VIDEO] Suami Menangis Isteri Masak Gulai Ayam Sama Macam Masakan Mak Di Kampung 11

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen pun turut menangis kerana sedih melihat suami wanita tersebut yang merindui ibunya. Malah tidak kurang juga ada yang bercerita pengalaman mereka sendiri yang merindui masakan ibu serta ingin pulang ke kampung.

Sumber : bumohsurprise


[VIDEO] Suami Menangis Isteri Masak Gulai Ayam Sama Macam Masakan Mak Di Kampung 13[VIDEO] Suami Menangis Isteri Masak Gulai Ayam Sama Macam Masakan Mak Di Kampung 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo