Infotainment

Yes Hadir Dengan Ambulans Pintar 5G Pertama Di Malaysia

Yes Hadir Dengan Ambulans Pintar 5G Pertama Di Malaysia
Yes Hadir Dengan Ambulans Pintar 5G Pertama Di Malaysia 1

Yes kini merupakan penyedia tunggal untuk rangkaian 5G di Malaysia, dimana para pelanggan Yes boleh menikmati rangkaian 5G di Kuala Lumpur, Cyberjaya dan juga Putrajaya.

Selari dengannya juga, kini Yes turut bekerjasama dengan First Ambulance Services, dan memperkenalkan ambulans pintar 5G pertama di Malaysia.

Yes Hadir Dengan Ambulans Pintar 5G Pertama Di Malaysia
Yes Hadir Dengan Ambulans Pintar 5G Pertama Di Malaysia 6

Melaluinya, ia akan membolehkan bantuan kecemasan ditawarkan, termasuk menggunakan perkhidmatan telekesihatan berasaskan XR (Extended Reality) dalam membolehkan doktor memberikan bantuan kepada pihak di ambulans secara maya. Ia juga turut hadir dengan sokongan penstriman langsung ultrabunyi, disamping ciri telemetri EKG.

Pada masa yang sama, dengan sambungan pantas, ia membolehkan sejumlah data pesakit dihantar kepada doktor kecemasan – sekaligus membolehkan hospital lebih bersedia dalam menerima pesakit.

Langkah pengenalan ambulans pintar ini juga selari dengan apsirasi kementerian kesihatan dalam meningkatkan kadar efisien dan kualiti perkhidmatan kesihatan di Malaysia.

Yes Hadir Dengan Ambulans Pintar 5G Pertama Di Malaysia 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list