Artikel Terkini

Boost dan iPrice Membawa Jutaan Produk dan Perbandingan Harga kepada Pengguna E-Dompet


Berikutan kerjasama baharu antara e-dompet tempatan Boost dengan Kumpulan iPrice, pengguna e-dompet Boost kini boleh mengakses jutaan produk daripada ribuan peniaga di seluruh Malaysia. Syarikat pengagregat e-dagang ternama tesebut menjanjikan pengalaman membeli-belah yang terbaik untuk pengguna Boost, dengan menyediakan pelantar yang boleh membandingkan produk, harga dan jadual penghantaran.

Di samping itu, ia juga menawarkan baucer dan kupon kepada pengguna. Dengan menggunakan e-dompet gaya hidup tempatan Boost, konsumer kini boleh membandingkan harga secara mudah dan memperoleh tawaran terbaik dengan pengalaman lebih selamat dan mengujakan. 

“Boost sedang menerajui inovasi e-dompet dan kami berikhtiar untuk mencari rakan kerja strategik yang sesuai untuk membawa pengalaman membeli-belah yang terbaik kepada pengguna kami.

Kami lebih tekad untuk memacu solusi berinovasi melalui e-dompet gaya hidup keluaran kami terutamanya ketika menjalani hidup norma baharu akibat ancaman COVID-19. Ternyata kami ingin menjadikan pengalaman membeli-belah tanpa kontak dan tanpa tunai cara yang paling selamat dan mudah.

“Kerjasama dengan iPrice merupakan satu lagi langkah penting dalam menyediakan lebih banyak pilihan dan nilai yang besar kepada pengguna. Bukan sahaja kami memperkenalkan kaedah baharu yang komprehensif untuk membeli-belah dalam talian, tetapi dengan iPrice, kami berharap untuk mewujudkan peluang untuk peniaga memanfaatkan ekosistem kami serta membolehkan pengalaman pengguna yang lebih memuaskan semua dalam satu platform.

Ini membuktikan bahawa Boost adalah aplikasi pilihan yang menawar rangkaian perkhidmatan lengkap, pada bila-bila saja dan di mana-mana sahaja,” kata Mohd Khairil Abdullah, Ketua Pegawai Eksekutif Boost.

Pengguna Boost kini boleh menikmati akses kepada jutaan produk melalui pengalaman membeli-belah yang lancar di aplikasi, sila rujuk pada langkah mudah berikut:

  1. Buka app Boost e-Wallet app dan klik “Do More” (ikon Boost)
  2. Klik “More”, tatal bawah ke “online shopping” dan klik ‘iPrice  ‘
  3. Semak produk, bandingkan harga, baca maklumat produk kemudian pilih produk yang ingin dibeli  
  4. Klik “checkout,” isikan maklumat anda, seterusnya klik “Pay with Boost”

“Kerjasama ini membantu kami memenuhi misi untuk bergelar peneman membeli-belah terulung di Asia Tenggara. Ia juga menawarkan pengguna kandungan e-Dagang walau di mana sahaja mereka berada. Kami menyedari bahawa pengguna di Malaysia kebanyakannya mengakses aktiviti Internet seperti membeli-belah atas talian melalui telefon pintar dan aplikasi.

Oleh itu, kami mengatur strategi untuk membawa kandungan perbandingan harga untuk menambah nilai perkhidmatan oleh Aplikasi Gaya Hidup Super seperti Boost,” kata Naib Pengerusi Eksekutif Kumpulan & Pengasas Bersama iPrice, David Chmelar.

iPrice sejak awal lagi mengamalkan pendekatan yang mengetengahkan pengguna; sebahagian visi syarikat adalah untuk menyediakan maklumat terbaik kepada pengguna di Asia Tenggara, membolehkan mereka membuat keputusan berkaitan pembelian dengan bijak serta cara yang paling lancar dan mudah diakses.

Bukan sahaja iPrice menyediakan pengguna Boost dengan maklumat untuk memudahkan pembelian pintar melalui e-Dompet kegemaran semua, tetapi juga bakal memperkenalkan ribuan rakan pedagang kepada ekosistem Boost. 

Pendek kata, kerjasama ini akan membuka lebih banyak peluang e-Dagang untuk konsumer serta pedagang. Pedagang e-Dagang akan diperkenalkan kepada lebih banyak pelanggan serta trafik, manakala konsumer akan melayari perjalanan lebih lancar untuk menyemak harga dan maklumat produk sambil membeli-belah menggunakan kaedah pembayaran yang mudah dan selamat.

Ini memberikan kuasa pembelian yang lebih kukuh kepada pengguna Boost dan iPrice, yang pasti akan mewujudkan pengalaman lebih baik untuk pengguna secara keseluruhan.

About Boost

Boost is a homegrown lifestyle e-wallet that aims to revolutionise the way consumers transact daily. Combining lifestyle needs and cutting-edge digital technology, Boost strives to make transactions easier, faster, more secure and overall a more rewarding experience for consumers. The e-wallet app allows users to pay via their smartphone at participating locations without the hassle of using physical cash or cards. To date, over 8.7 million Boost users can now pay at over 197,000 merchant touchpoints nationwide. Android users can download Boost from the Play Store while iOS users can download from the App Store.

For more information, check out the website at https://www.myboost.com.my/ or follow Boost on Facebook (https://www.facebook.com/myboostapp/) and Instagram (https://www.instagram.com/myboostapp/).

About iPrice Group

iPrice Group is a meta-search website operating in seven countries across Southeast Asia namely; Malaysia Singapore, Indonesia, Thailand, Philippines, Vietnam, and Hong Kong. Currently, iPrice compares and catalogues more than 1.5 billion and receives about 20 million monthly visits across the region. iPrice currently operates three business lines: price comparison for electronics and health & beauty; product discovery for fashion and home & living; and coupons across all verticals.

Iklan


Iklan

Source link