Artikel Terkini

Bro, Saham Is Cool – Majalah Labur


Alhamdulillah, artis-artis terkenal tanah air pun dah mula celik dengan ilmu pelaburan saham.

Terbaru, DJ Fuzz (komposer) dan W.A.R.I.S (lirik & penyanyi) telah berkolaborasi dengan Tuan Haji Mohd Asri daripada Asri Ahmad Academy dalam menghasilkan musik video “Saham Is Cool”.

Ianya merupakan satu-satunya lagu pelaburan saham dalam Bahasa Melayu. Lagu dia memang catchy habis, pasti menjadi siulan lepas dah dengar. Harapnya ini dapat memberi inspirasi kepada orang ramai agar berani untuk mula melabur dalam pasaran saham patuh shariah.

“Gandakan profit walau tengah relaxing”

Rupa-rupanya DJ Fuzz dan W.A.R.I.S adalah anak didik Haji Asri. Maknanya mereka dah memang ada ilmu di dada.

Semoga lebih ramai lagi artis-artis tanahair menceburkan diri dalam dunia pelaburan saham ni. Maklumlah, hidup sebagai artis ni ada pasang surutnya. Bila zaman kegemilangan dah berakhir, populariti pun semakin berkurang, maka pendapatan pun boleh merudum.

Sebab itulah kena belajar ilmu nak gandakan wang, sementara kita tengah ‘panas’ ni. Sekurang-kurangnya kita ada punca pendapatan ekstra atau juga dikenali sebagai pendapatan pasif (passive income), agar kehidupan kita dapat diteruskan. Dan pelaburan saham memang terbukti dapat memberikan pulangan yang konsisten, tanpa perlu kita bekerja keras.

“Sebelum nak earn, kita kena learn”

Tapi itu tidak bermakna, kita duduk goyang kaki saja. Kena mantapkan ilmu dan belajar selok beloknya terlebih dahulu. Bila dah ada ilmu, barulah boleh meraih pulangan yang baik, dan kerugian dapat dikurangkan.

Sebelum terlupa, bila dah berjaya sebagai seorang pelabur nanti, jangan lupa tunaikan tanggungjawab kita untuk bayar zakat. Sama-sama kita bantu orang lain, sambit mengumpul saham akhirat.

Jom sama-sama layan muzik video Saham Is Cool, dan pakat-pakat kongsikan agar semakin ramai orang kita minat untuk melabur saham.

Lagu : Saham Is Cool
Komposer : DJ Fuzz
Lirik : W.A.R.I.S.
Penyanyi : W.A.R.I.S.

Komen

komen

Source link