Artikel Terkini

Hanya Guna Vinyl Untuk Dapatkan “Feature Wall” Yang Menarik Dan Jimat!


Di dalam sesebuah unit kediaman, dinding tumpu atau lebih sering disebut feature wall merupakan antara elemen yang penting. Perhatian yang khusus perlu diberikan dalam menghasilkan sebuah dinding tumpu yang menarik dan bersesuaian dengan ruang. Ia berupaya menyempurnakan dekorasi ruang disamping dapat mewujudkan komunikasi visual yang indah antara ruang dalam kediaman.

Sebagai contoh, Jae Jung Suh telah memilih untuk berfikir diluar kotak dan menggunakan kreativitinya untuk menghasilkan sebuah feature wall yang amat berbeza dari kebiasaan. Dengan hanya menggunakan vinly dan hasilnya, menakjubkan! Susunan herringbone menjadi pilihan dan ia merupakan pilihan yang tepat untuk kediamannya.

Lama dah nak buat accent wall Herringbone pattern ni.. and suddenly miss CORONA came.. u know the deal kan..
Kalau nak guna real wood macam mahalkan.. so guna je vinyl flooring ni.. sis2 jangan ingat vinyl floor tok lantai ja tau hehehe.. tp nak patah ler pinggang Sbb buat sorang2 kan..
Kalau anda rasa kurang yakin untuk gunakan pelekat vinyl, boleh je improvise sikit, guna adhesive glue (gam flooring)

Menarik, bukan? Jadi buat anda yang masih tercari-cari idea nak buat apa dengan feature wall dirumah, boleh la cuba tip ini. Boleh buat sendiri, dan pastinya lebih jimat!



Source link