Artikel Terkini

Pendaftaran Untuk Kejohanan Esukan Laluan Sutera Dibuka, Honor Of Kings Sebagai Tema Persaingan Utama


SHANGHAI, 9 Mei 2019 /PRNewswire/ — FEG mengumumkan pelancaran rasmi Kejohanan Esukan Laluan Sutera (Silk Road Esports Tournament), sebuah acara antarabangsa bertema Honor of Kings, yang disokong oleh Persatuan Industri Budaya & Hiburan China dan bersama-sama dianjurkan oleh Tencent dan FEG. 
SRET KV

Kejohanan Esukan Laluan Sutera, diadakan mulai 1 hingga 16 Jun, menumpu secara rasminya pada Honor of Kings dan menawarkan jumlah hadiah terkumpul sebanyak 50,000 CNY. Acara ini meliputi 14 negeri dan pemain-pemain dari Singapura, MalaysiaIndonesiaMyanmarLaos, Kemboja, Filipina, BruneiBangladeshSri LankaIndiaPakistan, Arab Saudi dan Emiriah Arab Bersatu digalakkan untuk mendaftar. Kejohanan Esukan Laluan Sutera dibahagikan kepada segmen-segmen seperti pusingan kelayakan, peringkat penyingkiran dan peringkat akhir. Pusingan kelayakan dengan 16 pasukan akan dihoskan secara dalam talian.

Selanjutnya, 8 pasukan akan mara ke peringkat penyingkiran dan 2 pasukan akan mara ke peringkat akhir, yang akan dihoskan di Kuala Lumpur, Malaysia. Juara bagi Kejohanan Esukan Laluan Sutera akan bersaing dengan pasukan KRKPL (Korea King Pro League) untuk pusingan kelayakan Honor of Kings World Champion Cup. Selain itu, pasukan tersebut akan berpeluang memenangi jumlah hadiah sebanyak 16 juta CNY. Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi: match.fegsports.com.

Honor of Kings ialah permainan mudah alih yang paling popular di Chinadan liga esukan rasmi-KPL (King Pro League) turut merangsang pasaran esukan. Pada tahun 2018, KPL meluaskan liga luar negaranya-KRKPL (Korea King Pro League). KRKPL sulung melibatkan penyertaan daripada 8 pasukan profesional Korea. Tahun ini, Musim Bunga KRKPL 2019 telah dinaik taraf kepada liga yang lebih bersifat antarabangsa dengan menarik 10 pasukan dari Korea, Hong Kong, Macau, Eropah dan juga AS.

Kejohanan Esukan Laluan Sutera akan bermula pada 1 Jun. Pendaftaran kini dibuka melalui pautan berikut: match.fegsports.com.

Latar Belakang FEG (Fighting Esports Group):

Pada bulan Julai 2018, Fighting eSports Group (FEG) ditubuhkan oleh golongan profesional Cina dan Korea yang mempunyai lebih 20 tahun pengalaman dalam eSukan. FEG ialah sebuah perbadanan yang menyediakan perkhidmatan dalam hos acara eSukan dan latihan pemain profesional. FEG dikhususkan untuk mempromosikan globalisasi eSukan mudah alih dan membangunkan liga eSukan yang menarik.

Pautan: www.fegsports.com

Sumber: FEG

Komen

komen

Source link