Artikel Terkini

50 warga asing menetap di sekolah terbengkalai diserbu

50 warga asing menetap di sekolah terbengkalai diserbu
50 warga asing menetap di sekolah terbengkalai diserbu 1

KUALA LUMPUR – Kira-kira 50 orang warga asing menjadikan sebuah sekolah terbengkalai di Taman Desa di sini, sebagai penempatan akhirnya terbongkar selepas diserbu polis, hari ini.

Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Amihizam Abdul Shukor berkata, kesemua warga asing itu merupakan pekerja pembinaan di kawasan berhampiran.

Menurutnya, pihak polis menerima laporan kejadian daripada pengadu yang juga Pegawai Pendidikan Daerah Bangsar.

Katanya, laporan dibuat selepas pengadu terkesan apabila sebuah artikel akhbar mendakwa sejumlah warga asing menetap di Sekolah Kebangsaan Danau Perdana itu yang telah terbiar sejak 2005.

“Kita telah pergi ke lokasi terbabit dan mendapati seramai 50 orang pekerja warga asing menjadikan sekolah tersebut sebagai tempat tinggal.

“Pegawai penyiasat kes telah menasihati wakil pihak pengurusan tapak pembinaan selain melarang pekerja-pekerjanya untuk tinggal di kawasan berkenaan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Justeru, Amihizam berkata, pihaknya akan melakukan pemantauan dari masa ke masa bagi mengelakkan perkara itu berulang.

“Orang ramai termasuk warga asing dinasihatkan untuk terus mematuhi segala undang-undang di negara ini,” ujarnya. – KOSMO! ONLINE


50 warga asing menetap di sekolah terbengkalai diserbu 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo