Artikel Terkini

Banjir: Bomba selamatkan 7 lelaki terperangkap dalam kenderaan

Banjir: Bomba selamatkan 7 lelaki terperangkap dalam kenderaan
Banjir: Bomba selamatkan 7 lelaki terperangkap dalam kenderaan 1

TAMPIN – Pasukan bomba berjaya menyelamatkan tujuh lelaki yang terperangkap dalam banjir kilat selepas kenderaan mereka tersangkut di jalan Gemencheh-Taman Regent-Batang Melaka, di sini, malam tadi.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Gemencheh, Penolong Penguasa Bomba Norfaizal Ahmad berkata, pihaknya bergegas ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan berlakunya banjir kilat di kawasan tersebut pada pukul 9.18 malam.

Menurutnya, sebaik tiba difahamkan terdapat sebuah lori satu tan dan dua buah kenderaan pacuan empat roda jenis Toyota Hilux telah tersangkut di dalam banjir kilat tersebut.

“Kita telah menggunakan tali dan peranti pengapungan peribadi (PFD) bagi menyelamatkan kesemua mangsa iaitu dua warganegara dan lima lagi warga Bangladesh untuk ditempatkan ke lokasi lebih selamat.

“Dalam kejadian banjir kilat tersebut, 15 buah kedai di Taman Regent juga terjejas banjir apabila air melimpah masuk ke dalam premis berkenaan,” katanya hari ini.

Ujar Norfaizal lagi, tiada mangsa dipindahkan ke Pusat Pemindahan Sementara (PPS) dan banjir kilat juga telah surut pada pukul 10.05 malam tadi. – KOSMO! ONLINE


Banjir: Bomba selamatkan 7 lelaki terperangkap dalam kenderaan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo