Infotainment

‘Bebaskan Yassin Dari Penjara & Tolong Rawat Masalah Mental’ – Wardina Safiyyah

‘Bebaskan Yassin Dari Penjara & Tolong Rawat Masalah Mental’ – Wardina Safiyyah
‘Bebaskan Yassin Dari Penjara & Tolong Rawat Masalah Mental’ – Wardina Safiyyah 1

‘Bebaskan Yassin Dari Penjara & Tolong Rawat Masalah Mental’ – Wardina Safiyyah

Susulan penahanan penyanyi dan komposer Yassin Sulaiman atas tuduhan mengedar dadah, pelakon Wardina Safiyyah tampil mempertahankan rakan selebritinya itu.

Artikel Berkaitan: ‘Kami Kumpulan Nasyid Juga Manusia Biasa’ – Raihan Sifatkan Yasin Sahabat Yang Baik, Mohon Netizen Tak Cepat Hukum

Perlu dirawat

‘Bebaskan Yassin Dari Penjara & Tolong Rawat Masalah Mental’ – Wardina Safiyyah 3

Menerusi hantaran di Instagram (IG), Wardina, 43, menyatakan Yassin tidak wajar dikenakan hukuman penjara seumur hidup mahupun hukuman gantung sampai mati atas kesalahan mengusahakan tanaman ganja di kediamannya di Kota Damansara.

Tegasnya, tindakan yang sepatutnya dilakukan adalah Yassin diberi rawatan pemulihan untuk masalah kesihatan mental yang dialami.

Perogol dan pembunuh pun tak dikenakan hukuman gantung sampai mati. Yasin tidak layak dipenjara seumur hidup mahupun hukuman gantung sampai mati hanya untuk pasu tumbuhan.

Dia layak untuk dirawat kerana masalah kesihatan mentalnya dan memerlukan sokongan dan mungkin pemulihan. Dia seorang kawan, artis yang sangat berbakat, bijak, baik, berani, seorang yang baik walaupun terdapat kekurangan.

Hati saya hancur

‘Bebaskan Yassin Dari Penjara & Tolong Rawat Masalah Mental’ – Wardina Safiyyah 4

Akui hatinya hancur, pemilik nama Wardina Safiyyah Fadlullah Wilmot berdoa agar penyanyi berusia 47 tahun itu diberi kekuatan dalam mengharungi dugaan berat ini.

Pelakon filem Lagi Lagi Senario ini turut berkongsi beberapa ‘hashtag’ sebagai tanda sokongan kepada bekas ahli kumpulan nasyid Brothers itu.

Saya doakan dia menjadi lebih kuat, lebih baik dan mengharungi dugaan ini dalam satu bahagian.

#justice4yasin #justiceforyasin Innalillahiwainnailaihirajiun. #justiceforyasinsulaiman @yasinsulaiman. Hati saya hancur kerana mereka yang tahu, tahu dia tidak layak ini.

Bebaskan dia dari penjara dan tolong rawat serta bantu dia. #istandwithyasinsulaiman #bipolarawareness Harap kekal kuat di sana kawan! Kami menyokong anda!

Sebelum ini, Yasin ditahan selepas polis menyerbu kediamannya di sebuah kondominium di Kota Damansara dan menemui 17 pokok dalam pasu disyaki ganja di salah sebuah bilik, balkoni rumah dan dalam almari baju.

Penyanyi yang popular dengan lagu Mimpi Laila itu mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibaca di hadapan Hakim Norshila Kamaruddin pada pagi Khamis.

Kesalahan itu didakwa mengikut Seksyen 6B(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang boleh dihukum mengikut Seksyen 6(B)(3) akta sama yang memperuntukkan hukuman penjara seumur hidup dan sebatan tidak kurang enam kali jika sabit kesalahan.

Sumber: Instagram @wardinasafiyyahofficial


‘Bebaskan Yassin Dari Penjara & Tolong Rawat Masalah Mental’ – Wardina Safiyyah 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list