Berita

Deejay Hitz FM Sarawak minta maaf

Deejay Hitz FM Sarawak minta maaf 2

Kuala Lumpur: Penyampai radio Hitz FM Sarawak, Muhammad Yusuf Shukri, 29, atau DJ Yusuf tampil membuat permohonan maaf selepas tindakannya memuat naik video di aplikasi TikTok mempersenda cara sebutan bahasa Inggeris seorang guru wanita mengundang kecaman netizen.

Yusuf menerusi video di Instagram TV turut meminta bantuan secara terbuka supaya dia dapat dihubungkan dengan guru itu bagi membolehkannya memohon maaf atas sikap yang ditunjukkan.

“Perkara pertama adalah saya dengan seikhlas hati memohon maaf kerana mempersenda guru terbabit. Ia langsung tidak lucu dan saya tak boleh menjadikan ini sebagai alasan untuk membenarkan sesuatu sikap buruk.

“Ia satu sikap saya yang amat biadab dan untuk itu saya mahu memohon maaf secara peribadi kepada dia dan keluarganya. Saya juga ingin memohon maaf kepada semua guru-guru yang tersinggung selepas menonton video yang saya hasilkan,” katanya.

Terdahulu, tindakan Yusuf memuat naik video sebagai respons kepada sebutan bahasa Inggeris guru wanita sambil memaparkan reaksinya ketawa berdekah-dekah mencetuskan kemarahan netizen yang turut mendesak stesen radio Hitz FM Sarawak memecat Yusuf.

Namun, segelintirnya meminta Yusuf tidak dipecat sebaliknya menggesa dia memohon maaf secara terbuka.

Susulan itu, Yusof digantung tugas serta-merta menerusi kenyataan dikeluarkan wakil pengurusan stesen radio itu, semalam.

Pengurus Besar Astro Radio East Malaysia, Hafiz Nizamuddin berkata, pihaknya memandang serius kejadian itu selain memohon maaf atas perilaku penyampai terbabit.

“Hitz FM komited untuk menghiburkan dan memberi maklumat kepada rakyat Malaysia dan dengan tulus kami meminta maaf atas kelakuan buruk salah seorang penyampai radio kami menerusi sebuah video baru-baru ini yang menjadi tular.

“Kami memandang serius perkara ini dan akan melakukan siasatan dalaman mengenai perkara ini. Sementara itu, penyampai radio ini akan digantung tugasnya,” katanya.

Deejay Hitz FM Sarawak minta maaf 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo