Infotainment

“Kami Masih Rapatkan Saf” – Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut ‘Norma Lama’

"Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 1

"Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 2

Menzahirkan rasa syukur kerana masih diberi kesempatan untuk merapatkan saf ketika menunaikan solat jemaah, posting pelakon Zul Yahya di laman Instagram miliknya undang pelbagai reaksi daripada netizen.

"Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 3

Bukan itu sahaja, Zul juga dilihat seakan mempersoalkan keyakinan para muslimin terhadap kuasa Allah dan sunnah Nabi S.A.W.

"Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 4"Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 5

Dalam pada itu, beliau juga menyeru kepada pihak berwajib agar solat jemaah di masjid dapat dilakukan mengikut norma lama.

"Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 6

“Aku cadangkan buka salah satu masjid di setiap kawasan untuk solat berjemaah ikut norma lama. Kami boleh buat solat hajat perdana dan macam-macam amalan untuk memohon bantuan dari Allah.”

Hal ini demikian kerana, andai dibenarkan, umat Islam dapat menunaikan solat hajat supaya mampu memohon bantuan daripada Illahi.

"Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 7

Katanya lagi, tiada apa yang perlu ditakutkan, jika ada dalam kalangan kita yang belum bersedia cukup hanya sekadar duduk di rumah sahaja.

“Apa yang susah sangat? Apa yang takut sangat? Perkara dunia orang berhimpun tak apa pula. Tapi bab masjid bagi macam-macam alasan yang kadang-kadang tak masuk akal. Yang tak bersedia duduk diam-diam di rumah.”

Namun begitu, seperti sudah dijangka, entri berkenaan dihujani pelbagai komen daripada netizen.

Ada yang menyokong tindakan pelakon itu, malah ada juga yang tidak bersependapat dengannya kerana lain orang, lain pendiriannya.

"Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 8"Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 9"Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 10Written by Ridhwan Razak


 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri."Kami Masih Rapatkan Saf" - Zul Yahya Mahu Solat Jemaah Dibenarkan Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 2

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo