Infotainment

KBS ‘Sempat’ Buat Majlis Pelancaran Skuad Sukarelawan Pasca Banjir

KBS ‘Sempat’ Buat Majlis Pelancaran Skuad Sukarelawan Pasca Banjir
KBS ‘Sempat’ Buat Majlis Pelancaran Skuad Sukarelawan Pasca Banjir 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Seperti ramai sedia maklum, Lembah Klang telah dilanda dengan bencana banjir di mana terdapat beberapa kawasan yang lumpuh membuatkan orang ramai terputus hubungan serta gagal mendapatkan bantuan barangan keperluan.

Dalam pada itu, di saat bantuan amat diperlukan, Kementerian Belia dan Sukan tampil melancarkan Skuad Sukaralewan Pasca Banjir Kementerian Belia Dan Sukan menerusi sebuah acara rasmi yang disempurnakan oleh YB Dato’ Seri Ahmad Faizal bin Dato’ Azumu.

Menerusi sedutan ucapan YB Dato’ Seri Ahmad Faizal, pelancaran skuad ini bertujuan bagi meringankan beban mangsa banjir yang terlibat. Pihak KBS juga memaklumkan sedia menyediakan fasiliti-fasiliti terdiri daripada kompleks belia dan sukan akan dijadikan pusat pemindahan sementara bagi meringankan kesulitan yang dihadapi Keluarga Malaysia.

Usaha yang dilakukan pihak KBS ini walau bagaimanapun kurang disenangi oleh para netizen yang berpendapat tidak perlu buat pihak KBS mengadakan majlis rasmi sebaliknya boleh menjalankan misi bantuan yang diperlukan secepat mungkin. Berikut merupakan respon netizen terhadap majlis yang diadakan pada tengah hari ini.

Orang ramai berpeluang mengikuti ucapan YB Dato’ Seri Ahmad Faizal secara rasmi menerugi laman Instagram @KBS Malaysia. Diharapkan semoga segala bantuan yang diberikan daripada pelbagai pihak termasuk para sukaralewan sekaligus bakal memudahkan mangsa banjir yang terlibat.

Ketahui lebih lanjut mengenai punca bencana yang menimpa Lembah Klang baru-baru ini menurut ulasan pakar meteorologi ini dengan klik pautan di bawah.

Bukan Lagi Banjir Kilat, Ini Ulasan Pakar Meteorologi Mengenai Bencana Yang Menimpa Lembah Klang

Terowong SMART Aktifkan Sistem Banjir Mod 4, Orang Ramai Diminta Waspada Hujan Dijangka Berterusan


KBS ‘Sempat’ Buat Majlis Pelancaran Skuad Sukarelawan Pasca Banjir 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list