Artikel Terkini

Kekangan kewangan punca pelajar India tercicir

Kekangan kewangan punca pelajar India tercicir
Kekangan kewangan punca pelajar India tercicir 1

SHAH ALAM – Kekangan kewangan menjadi antara punca ramai pelajar kaum India di Selangor tercicir dalam pelajaran.

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berkata, keadaan ini membuatkan kumpulan tersebut bekerja pada usia muda dan tidak mahu membebankan keluarga.

Katanya, Jawatankuasa Perundingan India Selangor (SICC) telah memperkenalkan pelan jangka panjang bagi kerajaan Selangor untuk menyelesaikan isu ini.

“Kita bimbang kerana masalah keciciran ini bermula di peringkat sekolah rendah, malah semakin ramai yang tercicir apabila memasuki peringkat sekolah menengah dan pendidikan tinggi.

“Kita tidak mahu situasi ini terus berlaku kerana pendidikan amat penting untuk semua rakyat Malaysia serta menjadi batu loncatan bagi mereka untuk mendapat pekerjaan,” katanya dalam sidang akhbar selepas menghadiri majlis ‘Capacity Building’ Gerak Gempur SPM 2022 di Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Midlands, di sini, hari ini.

Beliau bagaimanapun tidak mendedahkan secara spesifik jumlah sebenar keciciran pelajar kaum India.

Justeru, Amirudin menegaskan kerajaan negeri akan melihat pelan yang disediakan SICC dan cuba menyelesaikan isu berkenaan secara berperingkat. – KOSMO! ONLINE


Kekangan kewangan punca pelajar India tercicir 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo