Infotainment

Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’

Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’
Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’ 1

Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’

Setiap yang hidup di dunia ini pasti akan mati. Itulah hakikat yang perlu ditelan meskipun pahit. Walaupun sukar untuk menghadapi, bagi yang masih hidup wajib meneruskan hidup mereka seperti biasa.

Baru-baru ini, seorang kanak-kanak lelaki di Indonesia meruntun hati warganet apabila luahannya mengenai Allahyarhamah ibunya tular di media sosial.

‘Kawan tanya mana ibu Vino’

Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’ 3

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna di TikTok dikenali sebagai Arvino Hasibuan, memaparkan seorang kanak-kanak dilihat sedang menangis teresak-esak. Pada awalnya, si bapa berasa pelik dengan sikap anaknya yang tidak mahu masuk ke dalam rumah dan hanya termenung di luar selepas pulang dari sekolah.

Apabila ditanya, anaknya yang bernama Vino itu mula membuka mulut dan bercerita sambil mengalirkan air mata kerana cemburu melihat rakannya dijemput oleh ibu masing-masing kerana ibunya sudah meninggal dunia.

Dalam keadaan menangis, Vino mengatakan bahawa dirinya hanya mampu berjalan kaki seorang diri untuk pulang ke rumah tanpa ditemani oleh sosok seorang ibu yang dirindui olehnya.

Tadikan Vino balik dari sekolah, kawan-kawan Vino semua dijemput ibu mereka. Vino tak dijemput pun dengan ibu.

Lepas tu kawan tanya mana ibu Vino tapi Vino kata ibu dah tak ada.

Sebak mendengar luahan anaknya, si bapa kemudiannya mengusap air mata yang membasahi pipi serta memeluk anaknya itu. Susulan daripada itu, video berdurasi dua minit 50 saat itu meraih lebih 30.5 juta tontonan dan mendapat lebih tiga juta tanda suka di TikTok.

Terpaksa balik sendiri

@ig_arvinoseptiansyahreal Berharap Bunda Dan Aunty Semuanya Gak Menangis.. Karena Saya Juga Beberapa Kali Gak Kuat Pasti Menangis #sad #Arvinoseptiansyah ? Sad tune (Memories of the first love) – SuitableSounds

‘Mengalir air mata aku’

Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’ 4 Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’ 5 Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’ 6 Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’ 7 Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’ 8

Sumber : ig_arvinoseptiansyahreal

Nangis Depan Rumah, Budak Lelaki Sebak Rakan Sekolah Tanya Kenapa Ibu Tak Jemput Balik – ‘Ibu Dah Tak Ada’ 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list