Infotainment

Pengguna Skuter Elektrik Mungkin Memerlukan Lesen Kelak

Pengguna Skuter Elektrik Mungkin Memerlukan Lesen Kelak
Pengguna Skuter Elektrik Mungkin Memerlukan Lesen Kelak 1

Menteri Pengangkutan kini berkongsi mengatakan sebuah peraturan kecil berhubung penggunaan skuter elektrik atau e-skuter akan diputuskan tidak lama lagi, termasuk berkaitan pelaksaaan lesen terhadap pengguna e-skuter dan juga pembekal kenderaan berkenaan.

Seperti ramai sedia maklum, penggunaan skuter elektrik semakin popular akhir-akhir ini, terutama dalam bergerak dari suatu lokasi ke lokasi berdekatan dengan pantas berbanding berjalan kaki.

Pengguna Skuter Elektrik Mungkin Memerlukan Lesen Kelak
Pengguna Skuter Elektrik Mungkin Memerlukan Lesen Kelak 6

Di pusat bandaraya juga, terdapat beberapa penyedia yang menawarkan perkhidmatan skuter elektrik, dan boleh dilanggan dengan hanya menggunakan aplikasi mudah-alih.

Bercakap mengenai pelaksanaan lesen, Menteri Pengangkutan mengatakan sebuah kaedah dan undang-undang kecil untuk dipatuhi akan dikeluarkan, termasuk untuk menggunakan ia pada suatu kelajuan tertentu, lesen khusus diperlukan.

Pada hari ini, pengguna skuter elektrik tertakluk dibawah akta yang merangkumi kenderaan mikro mobiliti, yang ditakrifkan sebagai kenderaan yang dipacu oleh sumber elektrik, enjin pembakaran dalam, atau kuasa manusia; dan mempunyai kelajuan maksimum 50 kilometer sejam.

Pengguna Skuter Elektrik Mungkin Memerlukan Lesen Kelak 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list