Infotainment

“Reti Complaint Je..” – Bunga Dikecam ‘Petik’ Isu Gaji & Komisen Pekerja ‘Machines’

“Reti Complaint Je..” – Bunga Dikecam ‘Petik’ Isu Gaji & Komisen Pekerja ‘Machines’
“Reti Complaint Je..” – Bunga Dikecam ‘Petik’ Isu Gaji & Komisen Pekerja ‘Machines’ 1

Sebelum ini, viral di media sosial TikTok mengenai sebuah hantaran video memaparkan penyanyi rap, Bunga yang meluahkan rasa tidak puas hati di live aplikasi berkenaan apabila dia mendakwa menerima layanan buruk daripada pekerja Machines di KLCC.

Menerusi video tersebut, Bunga atau nama sebenarnya, Noor Ayu Fatini menceritakan dia telah pergi ke premis itu untuk membeli adapter dan iPad namun dilayan seperti ‘acuh tak acuh’ oleh staff yang sedang bertugas.

Difahamkan, Bunga berasa punca dia dilayan sedemikian adalah kerana pada ketika itu dia hanya memakai t-shirt dengan sweatpants serta bertudung sarung sahaja.

Aku punya gaji lagi tinggi dari kau punya komisen okay!

@yanaothmannn

Thank You Bunga! Suarakan pendapat mengenai Cara Serve Customer by Machine KLCC STAFF! Actually aku pun penah kene! Pakai slekeh dorg layan tak layan je! Rupenye ramai dah kene ye! #iphone #machineklcc #customerservice

? original sound – yanaothman – yanaothman

Susulan video itu menjadi tular, seorang pengguna Instagram bagaimanapun tidak bersetuju dengan kritikan yang diberikan oleh Bunga terhadap pekerja Machines tersebut.

Kau tak payah la petik gaji kau lagi tinggi dari komisen kitaorang. Tu satu Malaysia tahu. Gaji ARTIS beli 5 iPad air one shot pun tak effect baki akaun kau kan?” tulis seorang pengguna Instagram.

“Reti Complaint Je..” – Bunga Dikecam ‘Petik’ Isu Gaji & Komisen Pekerja ‘Machines’ 2

Tampil memberi penjelasan menerusi IG Stories, Bunga menjelaskan dia sebelum ini juga mempunyai pengalaman bekerja sebagai promoter dan mengetahui cara untuk melayani pelanggan dengan baik.

The point is, just because orang tu tak berpakaian kemas atau nampak selekeh, tak bermaksud orang tu deserves to be treated with less dignity.

Namun, dia mengakui kesilapannya dalam menyentuh isu gaji serta komisen pekerja tersebut dan memohon maaf atas kecuaiannya itu, malah Bunga berharap tiada lagi salah faham yang akan muncul selepas isu ini.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

Bunga berang dengan staf Machine KLCC


1 hari lalu

“Gaji Aku Lagi Tinggi Dari Komisen Kau!” – Dakwa Staf Machine KLCC ‘Rude’, Ramai Setuju Dengan Bunga


“Reti Complaint Je..” – Bunga Dikecam ‘Petik’ Isu Gaji & Komisen Pekerja ‘Machines’ 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list