Infotainment

‘Seronok’ Pukul Orang Tepi Jalan, 5 Suspek Disahkan Positif Dadah Selepas Ditahan

‘Seronok’ Pukul Orang Tepi Jalan, 5 Suspek Disahkan Positif Dadah Selepas Ditahan

'Seronok' Pukul Orang Tepi Jalan, 5 Suspek Disahkan Positif Dadah Selepas Ditahan 1

Kini Trending

'Seronok' Pukul Orang Tepi Jalan, 5 Suspek Disahkan Positif Dadah Selepas Ditahan 2

Sebelum ini, tular video pergaduhan melibatkan tujuh individu yang dipercayai telah memukul seorang buruh secara beramai-ramai di Pasir Tumboh, Kelantan.

Artikel berkaitan : [VIDEO] Konon Gangster Sepak Kereta Orang, Sekali Kena ‘Bantai’

Kini, tujuh individu berkenaan telah ditahan polis pada pukul 5.30 petang hingga 1.45 pagi tadi. Lebih mengejutkan lagi apabila lima daripadanya didapati positif dadah.

'Seronok' Pukul Orang Tepi Jalan, 5 Suspek Disahkan Positif Dadah Selepas Ditahan 4

Punca pergaduhan tercetus adalah disebabkan ejek-mengejak sehingga menyebabkan pergaduhan membabitkan seorang lelaki yang menjadi mangsa.

Menurut Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud, lima individu yang terbabit dalam pergaduhan berkenaan didapati positif dadah dan empat daripadanya dipercayai positif dadah jenis benzo dan seorang lagi positif dadah jenis amphetamine.

Siasatan mendapati, tiga wanita berusia 33,32 dan 21 tahun bekerja sebagai pembantu kedai dan mereka positif dadah jenis benzo. Ketiga-tiga suspek wanita itu juga tidak mempunyai sebarang rekod jenayah.

'Seronok' Pukul Orang Tepi Jalan, 5 Suspek Disahkan Positif Dadah Selepas Ditahan 6

Foto kredit : Harian Metro

Jelasnya lagi, dua suspek lelaki yang bekerja sebagai peniaga mempunyai rekod jenayah lampau berkaitan dengan penyalahgunaan dadah serta rekod kes jenayah. Namun, dua lagi suspek lelaki yang berusia 45 dan 19 tahun itu didapati negatif dadah.

Seorang suspek lelaki berusia 46 tahun juga positif dadah jenis benzo manakal seorang lagi lelaki berusia 24 tahun positif dadah jenis amphetamine.

Tambahnya lagi, pihak polis telah merampas sebuah kenderaan pelbagai guna jenis Perodua Alza yang telah dipandu oleh suspek serta barang-barang yang mempunyai kaitan dengan pergaduhan tersebut.

Walau bagaimanapun, ketujuh-tujuh individu berkenaan telah direman selama tiga hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan kerana merusuh.

Sumber : Kosmo , Harian Metro 


'Seronok' Pukul Orang Tepi Jalan, 5 Suspek Disahkan Positif Dadah Selepas Ditahan 8

The following two tabs change content below.'Seronok' Pukul Orang Tepi Jalan, 5 Suspek Disahkan Positif Dadah Selepas Ditahan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo