Berita

THT tagih ramuan ginseng Korea

THT tagih ramuan ginseng Korea 2

Kuala Terengganu: Pasukan Hoki Terengganu (THT) masih menaruh harapan tinggi untuk merantai ‘mesin’ pencetak gol kelahiran Korea Selatan, Jang Jong Hyun bagi memperkuatkan pasukan menjelang saingan Liga Hoki Malaysia (MHL) bermula 14 Januari 2021.

Pemangku Presiden Persatuan Hoki Negeri Terengganu (PHNT), Mohd Fikri Harun menjelaskan usaha memburu pemain itu masih dilakukan biarpun impian itu berliku dan kini hanya menunggu maklum balas terkini daripada kelab pemain itu.

“Kuota pemain itu (Jong Hyun) masih ada kerana kita hanya senarai 21 pemain bagi menghadapi saingan liga musim depan, lagipun dana untuk membayar gaji dan kos pengurusan pemain itu mencukupi, tapi sehingga sekarang kelabnya masih belum lagi memberi kata putus terkini.

“Jadi kita ‘stanby’ dulu kuota itu kerana kita masih lagi menaruh harapan agar pemain itu akan dapat beraksi bersama THT bagi memantapkan lagi pasukan terutama untuk memburu jaringan kerana tarikh akhir mendaftar pemain selewatnya seminggu sebelum kejohanan.

“Namun dengan keadaan terkini wabak pandemik Covid-19 yang semakin meningkat selain kontrak dengan kelabnya masih ada, mungkin kita terpaksa melupakan untuk menggunakan khidmat pemain itu dan akan guna pemain tempatan sepenuhnya musim depan,” katanya kepada Sukan NSTP.

Musim ini pemain berusia 36 tahun itu yang juga pakar pukulan sudut penalti muncul penjaring terbanyak liga dengan meledak 23 gol sekali gus mengekalkan gelaran musim lalu dengan menjaringkan 22 gol.

Ketiadaan bekas pemain skuad Olimpik Korea Selatan itu bakal membuka peluang seluas-luasnya kepada pemain tempatan termasuk Faizal Saari untuk membuktikan kemampuan masing-masing khususnya menerusi pukulan sudut penalti.

Dalam pada itu Fikri menjelaskan semua pemain sudah ‘berkampung’ di Bukit Jalil, Kuala Lumpur untuk menjalani sesi latihan.

THT tagih ramuan ginseng Korea 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo