Infotainment

(VIDEO) “Kau Yang Patut Minta Maaf!” – Ditengking Pasal Bayaran, Pelanggan ‘Serang’ Staf Biadap

(VIDEO) “Kau Yang Patut Minta Maaf!” – Ditengking Pasal Bayaran, Pelanggan ‘Serang’ Staf Biadap
(VIDEO) “Kau Yang Patut Minta Maaf!” – Ditengking Pasal Bayaran, Pelanggan ‘Serang’ Staf Biadap 1

Kerana mulut badan binasa, itulah betapa pentingnya budi bahasa apabila kita bertutur antara satu sama lain. Cara kita bercakap mencerminkan diri kita di hadapan orang lain.

Namun bagi segelintir masyarakat, mereka tidak ambil kisah tentang perkara ini kerana pada mereka ia merupakan hal yang kecil dan tidak perlu diambil berat.

Baru-baru ini tular di aplikasi TikTok akan kekecohan yang berlaku di pasar Kenanga dipercayai hanya kerana intonasi percakapan antara penjual dan pelanggan.

Dalam video yang dimuat naik oleh pengguna TikTok dikenali sebagai  @man tersebut mempamerkan seorang wanita yang menjerit ke atas lelaki warga asing yang juga dipercayai staf kedai berkenaan.

(VIDEO) “Kau Yang Patut Minta Maaf!” – Ditengking Pasal Bayaran, Pelanggan ‘Serang’ Staf Biadap 2

Dikatakan, pertelingkahan itu berlaku kerana sikap staf yang menjerit dan meninggikan suaranya terhadap seorang pelanggan bertanyakan tentang pembayaran.

Disebabkan cara percakapan itu, wanita di dalam video terbabit juga meninggikan suara dan bertanyakan sebab staf itu meninggikan suaranya di khalayak ramai sedangkan perkara berkenaan boleh dibincangkan secara baik.

Menerusi perkongsian video lain oleh pengguna TikTok yang dikenali sebagai Tasha Aziera, yang juga merupakan anak kepada perempuan di dalam video itu menceritakan lebih lanjut berkenaan isu terbabit.

Menurut Tasha, ia semua memang berpunca daripada intonasi percakapan staf itu terhadap adiknya di mana cara percakapan individu berkenaan seolah-olah hendak menuduh adiknya tidak membayar benda yang diambil.

Nada suara staf berkenaan mencuri perhatian orang ramai dan ibu kepada Tasha ‘menyerang’ staf terbabit kerana hendak mempertahankan anaknya.

Beralih ke ruangan komen, rata-rata netizen menasihatkan antara satu sama lain supaya mendengar cerita kedua-dua belah pihak dan tidak terus mengecam wanita yang berada dalam video tersebut.

(VIDEO) “Kau Yang Patut Minta Maaf!” – Ditengking Pasal Bayaran, Pelanggan ‘Serang’ Staf Biadap 3 (VIDEO) “Kau Yang Patut Minta Maaf!” – Ditengking Pasal Bayaran, Pelanggan ‘Serang’ Staf Biadap 4

kak long ajuk oku


2 bulan lalu

“Ni Ke Yang Stesen TV Amik?” – Sekali Lagi Bikin Netizen Panas, ‘Kak Long’ Didakwa Ejek OKU


(VIDEO) “Kau Yang Patut Minta Maaf!” – Ditengking Pasal Bayaran, Pelanggan ‘Serang’ Staf Biadap 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list