Infotainment

Wanita Diceraikan Ketika Majlis Kahwin Hanya Kerana Ibu Mentua Kata ‘Terlalu Pendek Dan Hodoh’

Wanita Diceraikan Ketika Majlis Kahwin Hanya Kerana Ibu Mentua Kata ‘Terlalu Pendek Dan Hodoh’
Wanita Diceraikan Ketika Majlis Kahwin Hanya Kerana Ibu Mentua Kata ‘Terlalu Pendek Dan Hodoh’ 1

Perkongsian seorang wanita di Facebook tentang hari bahagianya yang musnah dalam sekelip mata telah mendapat perhatian ramai warganet dari seluruh dunia.

Pada minggu lalu, Lamia al-Labawi telah berkongsi kisah sedih apabila perkahwinannya dibatalkan bukan sebab orang ketiga tetapi kerana ibu mentuanya sendiri.

Difahamkan, wanita dari Tunisia itu telah diceraikan oleh suaminya pada majlis perkahwinan mereka hanya kerana ibu pengantin lelaki tidak menyukai penampilan Lamia.

Wanita Diceraikan Ketika Majlis Kahwin Hanya Kerana Ibu Mentua Kata ‘Terlalu Pendek Dan Hodoh’ 2

Selepas empat tahun bercinta mereka sepatutnya berbahagia selepas disatukan namun segala wang dibelanjakan untuk persiapan majlis yang rapi itu berakhir dengan cerita menyedihkan.

Ibu pengantin lelaki itu dikhabarkan tidak pernah berjumpa dengan Lamia secara bersemuka sebelum bernikah dan hanya melihat gambarnya di telefon.

Namun, ketika majlis itu berlangsung ibu mentuanya tiba-tiba meminta anak lelakinya meninggalkan Lamia kerana menurutnya dia terlalu pendek dan hodoh.

Lebih mengejutkan tetamu semua, pengantin lelaki tersebut langsung tidak mempertahankan Lamia sebaliknya dia menyebelahi ibunya dan terus meninggalkan isteri yang baru dinikahinya.

Wanita Diceraikan Ketika Majlis Kahwin Hanya Kerana Ibu Mentua Kata ‘Terlalu Pendek Dan Hodoh’ 3

Melalui hantaran di Facebook, Lamia menceritakan tentang situasi itu dan berkata dia berasa sangat malu di hadapan ramai orang ketika majlis berlangsung.

Selepas kisah ini tular, Lamia mendapat banyak sokongan, dorongan dan kata-kata positif daripada ramai netizen di media sosial.

Rata-ratanya menyelar tindakan lelaki itu dan ibunya kerana tergamak berbuat sedemikian. Bukan itu sahaja, mereka juga berkata pada Lamia bahawa dia sebenarnya telah terselamat daripada hidup bersama keluarga yang toksik sebegitu.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

tunang


2 bulan lalu

(VIDEO) “Dia Pilih Yang Lain”- Tunang ‘Lari’ Gara-Gara Hanya Kerja Kilang, Netizen Sayu Tengok Lelaki Ini Termenung Sedih


Wanita Diceraikan Ketika Majlis Kahwin Hanya Kerana Ibu Mentua Kata ‘Terlalu Pendek Dan Hodoh’ 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list