Artikel Terkini

Sapura Group Malaysia Diumumkan sebagai Pengendali Tuan Rumah Acara Komunikasi Kritikal CCW terkemuka di dunia


LONDON, 22 Mac 2019 /PRNewswire/ — Sapura Group, organisasi teknologi terkemuka di Malaysia, telah mengesahkan bahawa ia akan menjadi Pengendali Tuan Rumah untuk Dunia Komunikasi Kritikal (CCW) 2019 TCCA, acara utama dunia untuk profesional komunikasi kritikal. CCW akan diadakan di Kuala Lumpur dari 18-20 Jun.

Sapura mengendalikan Rangkaian Radio Bersepadu Kerajaan (GIRN) yang menggunakan kira-kira 600 stesen pangkalan TETRA untuk memberi perkhidmatan kepada lebih daripada 40,000 pengguna Perlindungan Awam dan Bantuan Bencana (PPDR) di 16 agensi di seluruh Malaysia. Dengan teknologi yang berpusat kepada enam bidang perniagaan utama Sapura, komitmen syarikat yang tidak berbelah bahagi terhadap R&D, inovasi dan keupayaan bangunan membolehkan ia berdaya saing di peringkat global dalam menyediakan penyelesaian komunikasi selamat untuk industri penguatkuasaan keselamatan dan pertahanan, dan merentas pasaran menegak komersial seperti minyak dan gas, kereta api, pembuatan dan penerbangan.

Mohd Zarif Hashim, Ketua Pegawai Operasi Sapura Group berkata: “CCW merupakan pameran tahunan yang mantap untuk pembangunan terbaharu dalam komunikasi kritikal, dan platform untuk membentuk masa depan pasaran ini. Sebagai Pengendali Tuan Rumah rasmi, kami gembira untuk mengalu-alukan acara ini dan semua hadirin ke Malaysia, dan untuk menunjukkan kekuatan rantau kami kepada dunia komunikasi kritikal.”

“Sapura Group mempunyai komitmen yang sebenar terhadap penyampaian keperluan komunikasi kritikal dan merupakan ahli TCCA yang telah lama,” kata Tony Grey, Ketua Eksekutif TCCA. “Kami sangat gembira kerana Sapura telah bersetuju untuk menjadi Pengendali Tuan Rumah untuk CCW, dan kami berharap dapat bekerjasama dengan pasukan Sapura dan Kerajaan Malaysia serta pelanggan agensi mereka untuk memastikan kerja-kerja penting industri komunikasi kritikal mencapai audiens global yang paling meluas.”

CCW 2019 akan diadakan di Pusat Dagangan & Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC). Diposisikan sebagai pemangkin ekonomi dan gerbang laluan ke Asia Tenggara, MITEC merangkumi lebih daripada 45,000 meter persegi ruang pameran yang dibina khas dan dewan pameran tiga kali keluasan biasa. Tempat itu merupakan pusat perdagangan dan pameran terbesar di Malaysia.

Untuk maklumat lanjut tentang Sapura Group, sila lawati http://www.sapura.com.my/

Untuk maklumat lanjut tentang CCW sila lawati www.critical-communications-world.com

Untuk maklumat lanjut tentang TCCA sila lawati www.tcca.info

Sumber: The Sapura Group

Source link