Artikel Terkini

Sina Amini dan ‘Team Transformers’ Diumumkan sebagai Pemenang Utama Maybank GO Ahead. Challenge (MGAC) 2019


KUALA LUMPUR, 12 Ogos 2019 /PRNewswire/ — Selepas pertandingan 10 hari yang sengit, Pemenang Utama Maybank GO Ahead. Challenge (MGAC) 2019 diumumkan di The Party di Kuala Lumpur. Dengan penganjuran ke-8 tahun ini, MGAC, program pemerolehan dan perekrutan bakat pelbagai disiplin Maybank yang memenangi anugerah masih merupakan platform perekrutan inovatif untuk mencari, membina dan memupuk bakat global yang pelbagai.

Pasukan Juara Maybank GO Ahead. Challenge 2019, Team Transformers meraikan kemenangan mereka bersama-sama Daniel Wong Liang Yee, Ketua Pegawai Pematuhan Kumpulan, Nora Abd Manaf, Ketua Pegawai Modal Insan Kumpulan dan Mohd Suhail Amar Suresh, Ketua Pegawai Teknologi Kumpulan Maybank

Sina Amini dari Iran muncul Juara Global MGAC 2019 dan dianugerahkan peluang untuk menjalani latihan selama dua minggu di mana-mana pejabat Maybank di seluruh dunia. Sementara itu, ‘Team Transformers’ yang terdiri daripada Finalis dari Malaysia, Kemboja, Filipina dan Thailandmuncul sebagai Juara Global, dan membawa pulang perjalanan berbayar untuk menghadiri Festival Masa Depan Chicago – sebuah persidangan inovasi yang mengumpulkan semua penginovasi terkemuka Chicago. ‘Team Dark Knight’, dengan Finalis dari Malaysia, Filipina, Indonesia, Iran, dan Kemboja merupakan pemenang tempat kedua dan memenangi perbelanjaan yang ditanggung sepenuhnya ke Sidang Kemuncak Web di Lisbon, Portugal di mana syarikat Fortune 500, syarikat baharu perintis dan pemceramah bertaraf dunia akan berkumpul lewat tahun ini. Pemenang ketiga jatuh kepada pasukan ‘The Guardians of the Galaxy’ yang terdiri daripada finalis dari Hong Kong, Singapura, dan Filipina yang akan menghadiri Festival Fintech Singapura.

“MGAC telah mengajar saya bahawa anda boleh melakukan apa sahaja yang anda mahu jika anda memberi tumpuan penuh kepadanya dan anda harus terbuka untuk menghadapi cabaran baharu. Simulasi yang kami alami telah mengajar kami untuk berdaya tahan walaupun keadaan bukan dalam kawalan kami, namun bimbingan daripada pasukan Maybank dan penilai kami sudah pasti membantu kami untuk bergerak maju dan berkembang sebagai individu dan satu pasukan,” kata Lee Dai Wei, Ketua Pasukan Team Transformers.

Ganjaran terunggul bagi Finalis yang disenarai pendek ialah tawaran bersyarat untuk menyertai Maybank dalam program saluran peringkat kemasukannya, Program Perantis Maybank Global (GMAP), program latihan pelatih bergilir dua tahun untuk menjalankan tugasan antarabangsa di mana-mana 18 pejabat Maybank di seluruh dunia.

“MGAC sudah pastinya mengajar saya banyak perkara di setiap peringkat – dari peringkat kampus hingga ke peringkat akhir dunia yang saya rasakan seperti 60 tahun dihimpunkan dalam 10 hari. Pengalaman dan keluk pembelajaran yang curam yang saya tempuhi dalam 10 hari lalu benar-benar membuka mata saya dan ia pengalaman yang luar biasa. Saya berhutang kepada Malaysia kerana ia merupakan negara pertama yang saya datangi selepas meninggalkan Iran. Saya sentiasa kembali ke Malaysia kerana ia negara yang banyak membantu saya berkembang pada tahun-tahun yang lalu – dan itu sangat penting untuk saya. Saya teruja untuk terus belajar dan bersedia untuk memulakan perjalanan dengan Maybank Malaysia,” kata Sina Amini, Juara Global MGAC 2019.

Dengan pendekatan serba baharu untuk pengambilan progresif, MGAC 2019 ditakrifkan semula menerusi gamifikasi program untuk meningkatkan pengalaman pengguna para peserta. Cabaran Pilihan Bertema, peserta MGAC 2019 juga diberikan kebebasan untuk membentuk pengalaman mereka sendiri dalam pertandingan ini – bermula dengan pemilihan rakan sepasukan mereka hinggalah kepada cabaran yang mereka ambil – yang menambah lebih kedalaman kepada pertandingan. Pembezaan utama yang diperkenalkan ialah Mod Kebangkitan semula, yang menawarkan para peserta yang tidak melepasi Peringkat Kampus dan Kebangsaan peluang kedua untuk menjadi sebahagian daripada Pertandingan Akhir Global melalui pencalonan daripada finalis lain. Bertujuan untuk memberikan peserta pengalaman sendiri untuk mengembangkan dan mengekalkan perniagaan dalam persekitaran yang mencabar, Pertandingan Akhir Global memberikan peserta akhir peluang untuk menguruskan kitaran perniagaan penuh syarikat daripada pelbagai industri.

MGAC 2019 telah menyaksikan kenaikan sebanyak 300% dalam penyertaan dari tahun sebelumnya, yang jelas mencerminkan populariti pertandingan dan pendekatan baharunya di kalangan generasi baharu yang diambil bekerja. Pada tahun ini, Maybank menerima lebih daripada 35,000 permohonan daripada lebih 105 negara.

Sumber: Maybank

Komen

komen

Source link